Οι μαθητές και οι μαθήτριες της του Γ2 τμήματος
του Σχολείου μας παρασκεύασαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Χρυσούλας
Χονδρού κουραμπιέδες.
Η συνταγή για τους κουραμπιέδες του Γ2
Ένα κιλό φυτίνη
Μιάμιση κούπα ζάχαρη άχνη
Δύο βανίλιες
Δύο κουταλάκια μπέικιν
πάουντερ
Ένα κουταλάκι αμμωνία
Ένα ποτηράκι κονιάκ
Δύο κιλά αλεύρι
Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση :
Χτυπάμε το βούτυρο για πολλή
ώρα μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε ζάχαρη άχνη, κονιάκ,
βανίλια, αμύγδαλα, λίγο – λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει
ομοιόμορφη ζύμη.
Πλάθουμε με τα χέρια μας
κουραμπιέδες και κόβουμε με τα ειδικά φορμάκια στα σχήματα που έχουμε επιλέξει,
αν το επιθυμούμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180Ο έως 200Ο C μέχρι να ροδίσουν οι κουραμπιέδες (για λιγότερο από
30 λεπτά).
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και
σερβίρουμε.
Χρόνια πολλά!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου