Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση των μαθητών σε θέματα πυρασφάλειας από ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, έπειτα από πρόσκληση του σχολείου μας,  ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας επισκέφθηκε το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας  για να ενημερώσει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε θέματα πυρασφάλειας.
          Αρχικά αξιωματικός-στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας μίλησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια πυρκαγιά εντός κι εκτός σχολείου και επισήμανε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτή να αντιμετωπιστεί. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι ή στο δάσος.

          Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος με στόχο την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου.  
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας επίδειξη του  εξοπλισμού των πυροσβεστών αλλά και του πυροσβεστικού οχήματος, ενώ έγινε και εικονική πυρόσβεση.
          Πρέπει να τονιστεί ότι παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την όλη διαδικασία και έμειναν ενθουσιασμένοι από τη συνολική παρουσίαση.

Το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Χαλκίδας  για την άμεση ανταπόκρισή της  και εύχεται καλή δύναμη στο σπουδαίο της έργο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου