Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2016-2017 - αφιέρωμα στον «παππού Αριστοφάνη»


 Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 το 24ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας πραγματοποίησε την γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2016-2017. Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στον «παππού Αριστοφάνη», τον μέγιστο των Ελλήνων κωμωδοποιών του οποίου το έργο είναι πάντοτε επίκαιρο και απολαμβάνει εκτίμησης από όλο τον πολιτισμένο κόσμο!

Η γιορτή του σχολείου μας άνοιξε με ομιλία από τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Στεφανοπούλου Ευαγγελία και συνεχίστηκε με την ανάγνωση σύντομου κειμένου από δύο μαθήτριες της Στ΄ αναφορικά με τον Αριστοφάνη, τη βιογραφία του  και το έργο του.
Κατόπιν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων παρουσίασαν το θεατρικό έργο του Αριστοφάνη «Πλούτος» του οποίου τα μηνύματα είναι πάντοτε διαχρονικά και τα παιδιά της Β΄ τραγούδησαν με τη γλυκιά φωνή τους το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της Γης».
Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες  των Στ΄1 και Στ΄2 παρουσίασαν διασκευασμένο το έργο του Αριστοφάνη  «Ειρήνη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά ενθουσίασαν τους θεατές  με το ταλέντο τους και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων!
          Η όμορφη γιορτή μας ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης με την απονομή αναμνηστικών στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
          Η Διευθύντρια του Σχολείου, Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας εύχονται σε όλους καλό καλοκαίρι!



















 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου