Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Η σχολική μας γιορτή για την Εθνική Επέτειο της Παλιγγενεσίας

          Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 το Σχολείο  μας πραγματοποίησε στην αίθουσα εκδηλώσεών του τη σχολική γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η γιορτή μας αρχίζει με την παράδοση – παραλαβή της σημαίας του σχολείου μας στον σημαιοφόρο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Στη συνέχεια η Υποδιευθύντρια του σχολείου μας και  δασκάλα της Δ’ τάξης, κ. Πριμηκύριου Ευαγγελία, εκφώνησε  τον πανηγυρικό λόγο.

Ακολούθως τα παιδιά των Α΄1 κι Α΄2 τμημάτων τραγούδησαν το τραγούδι «Ραγιάς», τα Β΄1 και Β΄2 τμήματα το τραγούδι «Θούριος» του Ρήγα Φεραίου και οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε΄1 κι Ε΄2 τμημάτων  τραγούδησαν το εμβατήριο «Όλα τα έθνη!»

Κατόπιν τα παιδιά των Γ΄1 και Γ΄2 τμημάτων παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο « Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη» και η Δ΄τάξη τραγούδησε το τραγούδι «Η θέλησή μου βράχος».

Τα παιδιά των Γ΄1 και Γ΄2 τμημάτων παρουσίασαν το θεατρικό με τίτλο «Για τη λευτεριά», εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα της επανάστασης στην  Εύβοια.

Οι μαθητές των Στ΄1  και Στ΄2 τμημάτων  τραγούδησαν ένα τραγούδι - ύμνο για τη μητέρα όλων μας, την Ελλάδα, το  «Μητέρα μεγαλόψυχη» και τα παιδιά των Γ΄1 και Γ΄2 τμημάτων το τραγούδι : «Δεν προσκυνώ Αγαρηνό».

Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας  Ύμνο!

Ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες απανταχού της Γης χρόνια πολλά! Ζήτω το ηρωικό μας Έθνος!

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου