Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σκύλος, ο καλύτερός μας φίλος (Ολοήμερο Τμήμα)



Οι μαθητές  και  οι μαθήτριες του Ολοήμερου    τμήματος του 24ου  Δ.Σ. Χαλκίδας   έκαναν μια   μικρή εργασία για  τον   πιο  πιστό φίλο του  ανθρώπου, το σκύλο. 
H εργασία πλαισιώνεται από φωτογραφίες με τις χάρτινες κατασκευές των μαθητών με αντικείμενο το αγαπημένο τους κατοικίδιο.
 Ακουλουθεί κείμενο και 21 φωτογραφίες με τις κατασκευές των μαθητών.



Σκύλος
                  
      
          Ο σκύλος προέρχεται από   το λύκο   και   είναι    θηλαστικό   ζώο.   Η   σχέση   του    με   τον   άνθρωπο     αρχίζει   από πολύ παλιά. Υπάρχουν τουλάχιστον 360 ράτσες  σκύλων. Αυτά που είναι πιο  κοινωνικά είναι αυτά που ειδικεύονται   στην   επαναφορά  και στο να βρουν το θήραμα  χωρίς να το σκοτώνουν.
Τα κατάλληλα για φυλακές είναι περισσότερο επιρρεπή  στην επιθετικότητα   και    γι’   αυτό    χρειάζεται να έχουν την    κατάλληλη εκπαίδευση. 
Ο σκύλος είναι σαρκοφάγο ζώο. Για τα σκυλάκια όμως που έχουμε στο σπίτι μας είναι καλύτερο να προτιμώνται φαγητά   πλούσια σε πρωτεΐνες, σε υδατάνθρακες όπως το ρύζι και    ιχνοστοιχεία.
Ο σκύλος είναι πολύ έξυπνο ζώο, μπορεί να μάθει να αντιλαμβάνεται από 60 έως 100 λέξεις. Συνήθως τα κατοικία σκυλιά ζουν για 15 χρόνια. Όσο πιο μεγάλο σε μέγεθος είναι το σκυλί, τόσο λιγότερο ζει.
Πρέπει να προσέχουμε και να αγαπάμε όμως και τα αδέσποτα.

























                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου