Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

5 Οκτωβρίου 2015 : Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

   Ως αφόρμηση οι μαθητές κι οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ταινία μικρού μήκους με θέμα την ιστορία των αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ειδική αναφορά έγινε στους Παραολυμπιακούς αγώνες και στις ιδιαιτερότητες των αθλητών που συμμετέχουν καθώς  και των αθλημάτων στα οποία αγωνίζονται.
     Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση με τους μαθητές αναφορικά με το ρόλο των Ολυμπιακών Αγώνων στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων.
      Κατόπιν κάθε τάξη παρουσίασε ένα άθλημα από τους Ολυμπιακούς ή τους Παραολυμπιακούς αγώνες.
    Ο νικητής της Στ΄ τάξης, η οποία παρουσίασε στους υπόλοιπους μαθητές το «Πένταθλον», στεφανώθηκε τιμητικά με τον κότινο της νίκης, όπως οι αρχαίοι Ολυμπιονίκες.
    Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού μέρους οι μαθητές  και οι μαθήτριες δημιούργησαν κατασκευές και πόστερ με θέμα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες.

      Το μήνυμα των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας για την ημέρα του σχολικού αθλητισμού είναι :

Σεβασμός – Άμιλλα – Ενότητα – Αγάπη



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου