Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, στον Βαρνάβα Αττικής.

Τα παιδιά, αφού περιηγήθηκαν για λίγη ώρα στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου,  χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.

Οι Α΄και η Β΄ τάξεις παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Αναπαράσταση τρύγου” όπου και ήρθαν σε επαφή με τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας των αμπελιών,έμαθαν πώς να τρυγούν και να πατάνε τα σταφύλια και πώς παράγεται το κρασί.


Οι Γ΄ και Δ΄τάξεις παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Σαπωνοποιία” και ήρθαν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της παραγωγής σαπουνιών με αγνά, φυσικά υλικά (λάδι, βότανα κτλ) που βρίσκουμε στην πλούσια ελληνική φύση!

Οι Ε΄και Στ΄τάξεις παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Μελισσοκομία (μέλισσα-κερί)” και μίλησαν για το σπουδαίο έντομο που αποτελεί πυλώνα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, τη μέλισσα, γνώρισαν τις τεχνικές και τα εργαλεία συλλογής του μελιού και κατασκεύασαν με τα ίδια τους τα χέρια διακοσμητικά κεριά!

Στη συνέχεια τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μουσείου και ήρθαν σε επαφή με σημαντικά λαογραφικά στοιχεία της πατρίδας μας, με την ιστορία του τόπου μας και απέκτησαν με βιωματικό τρόπο σαφή εικόνα για το πώς ήταν η καθημερινή ζωή των προγόνων τους στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τα εξαιρετικά σπάνια και ενδιαφέροντα εκθέματα του μουσείου, την ζωντανή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση όλων όσων παρακολούθησαν καθώς και τη ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία που έτυχαν από τους υπεύθυνους του Μουσείου τους οποίους και το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά!
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου