Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Σχολική γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Την  Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η σχολική μας γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
          Η γιορτή μας άνοιξε με την παρουσίαση των σημαιοφόρων και των παραστατών του σχολείου μας στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου και την παράδοση – παραλαβή της σημαίας του 24ο Δ.Σ. Χαλκίδας στη σημαιοφόρο της 28ης Οκτωβρίου.

          Στη συνέχεια η δασκάλα του Β΄1 κ. Πριμηκυρίου Ευαγγελία εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην ελληνική σημαία και τραγούδησαν τα τραγούδια «Μέσα μας βαθιά για σένα» και «Σημαία».
          Κατόπιν οι μαθητές του Δ΄2 παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Καφενείο η Ελλάς» και οι μαθητές των Α΄1 και Α΄2 τμημάτων τραγούδησαν το τραγούδι «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του».
          Οι μαθητές τουΔ΄1 παρουσίασαν το θεατρικό έργο « Έλληνες στρατιώτες στο Μέτωπο» και οι μαθήτριες του Δ΄1 το ποίημα «Οκτώβρης 1940», ενώ οι μαθητές των Β΄1 και Β΄2 τμημάτων ανέγνωσαν ποιήματα και τραγούδησαν το τραγούδι «Ευζωνάκι γοργό».
          Έπειτα τα παιδιά της Γ΄ τραγούδησαν το τραγούδι «Δυο παιδιά από το Βραχώρι» και οι μαθητές του Δ΄1 απήγγειλαν το «Γράμμα από το μέτωπο».
          Οι μαθήτριες του Δ΄1 παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Γερμανική κατοχή – Αντίσταση»  και στον βιντεοπροβολέα παρουσιάστηκε απόσπασμα από τη βραβευμένη κινηματογραφική ταινία «Ξυπόλητο τάγμα».
          Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ απέδωσαν φόρο τιμής στους  νεκρούς μας ήρωες του.
          Η σχολική μας γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο!




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου