Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΝΕΟ : Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες 2


Αγαπητοί γονείς του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας
Η σημερινή ημέρα 24/03/2020 σε διαφορετικές συνθήκες θα ήταν ημέρα γιορτής και Εθνικής Υπερηφάνειας. Θα γιορτάζαμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, την Επανάσταση των Ελλήνων και τη δημιουργία Εθνικής συνείδησης και  Ελληνικού Κράτους. Οι τότε Έλληνες ρακένδυτοι, άοπλοι και  ανίσχυροι, απέναντι σε μια πάνοπλη και κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία, πίστεψαν ότι μπορούν, βάζοντας πάνω από το Εγώ το Εμείς και τα κατάφεραν. Σε έναν χρόνο από σήμερα στις 24/03/2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

         Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία του ιού, είναι ένας νέος πόλεμος απέναντι σε έναν ισχυρό και αόρατο εχθρό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε σαν Ελληνικός λαός έχοντας στο DNA μας, τη θέληση, το κουράγιο και τη δύναμη των Ελλήνων Αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης σαν  Έλληνες πολίτες, αλλά και της ατομικής ευθύνης σαν γονείς και εκπαιδευτικοί.
          Εμείς οι εκπαιδευτικοί σαν Δημόσιοι λειτουργοί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συναίσθησης του ρόλου μας και της αποστολής μας, θα σταθούμε στο πλάι σας αρωγοί και συμπαραστάτες. Κατανοούμε ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τα παιδιά σας αλλά και δικά μας παιδιά- μαθητές  κλεισμένα στο σπίτι. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσαασύγχρονης αλλά και σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, με όποιον τρόπο μπορείτε και κρίνετε ότι είναι ο πιο γόνιμος και χρήσιμος.
Το επόμενο βήμα είναι διαβάζοντας προσεκτικά τις εγκυκλίους για την ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση να δημιουργήσετε  λογαριασμούς για τα παιδιά σας-μαθητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο  (https://register.sch.gr/students/). Κατανοούμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, όχι σαν διαδικασία, αλλά επειδή το σύστημα είναι υπερφορτωμένο, από εκατοντάδες χιλιάδες νέες εγγραφές. Μη διστάσετε να μας υποβάλετε οποιαδήποτε απορία. Όλοι έχουμε κάποιον με μεγαλύτερες ψηφιακές δεξιότητες. Είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές και ειδικά των μεγάλων τάξεων μπορούν να καταφέρουν πολλά. Αφιερώστε χρόνο και χρησιμοποιήστε ώρες που νομίζετε ότι το σύστημα δεν είναι υπερφορτωμένο.
            Για μια ακόμη φορά πιστεύουμε ότι με αισιοδοξία, αλληλεγγύη και καλή προαίρεση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.  Η σημερινή κρίση, ας αποτελέσει και ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεων όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία (μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών). Το σχολείο σαν ζωντανός οργανισμός οφείλει να δημιουργεί και να διαμορφώνει ευκαιρίες για Γνώσεις – Δεξιότητες – Στάσεις – Επικοινωνία, με μία λέξη Παιδεία. Η  δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας ανέτρεψε αυτή την μαθηματική αλληλουχία και δημιούργησε έναν νέο δίαυλο της παρεχόμενης Παιδείας με τη μορφή Επικοινωνία – Στάσεις – Δεξιότητες – Γνώσεις. Αυτό καλούμαστε όλοι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να διαχειριστούμε. Είμαστε σίγουροι ότι και θέλουμε και μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.


       Ο Διευθυντής                                                                           Η Υποδιευθύντρια

Αυξωνίδης Αριστείδης                                                                Μπλατσιώτη Αφένδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου