Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες


Αγαπητοί γονείς του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας
        Είναι φανερό ότι η πανδημία του κορωνοϊού  στη χώρα μας δημιούργησε νέα δεδομένα και στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Με απόφαση της Κυβέρνησης ανεστάλη η λειτουργία όλων των Σχολικών  Μονάδων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Αυτό έγινεκαι το γνωρίζουμε όλοι, επειδή  πρώτα και πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία όλων μας.

          Είναι φυσιολογικό ότι σαν γονείς ανησυχείτε και προβληματίζεστε για το τι μέλλει γενέσθαι, μια και βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς 2019-2020. Μέχρι τώρα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της υπηρεσίας και του Υπουργείου Παιδείας, ενημερώσαμε την εκπαιδευτική πλατφόρμα (my school), με τα προσωπικά mail των Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να υπάρχει και μια επιπλέον δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας και μάλιστα εξ’ αποστάσεως, όπως το επιβάλλουν και οι οδηγίες, για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.
            Το μήνυμα « Μένουμε στο σπίτι» δεν πρέπει να αποτελεί απλά ένα οπτικοακουστικό σποτάκι. Είναι αυτό που πραγματικά, όπως λένε και οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, θα «φρενάρει» την ιλιγγιώδη πορεία του ιού. Η τραγωδία στην Ιταλία θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας παραδειγματίσει.
             Μένουμε στο σπίτι και περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Υπάρχουν χιλιάδες  ηλεκτρονικές σελίδες ( όσοι φυσικά έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο), από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε εκπαιδευτικό υλικό.  Με αυτό τον τρόπο και αναθέτοντας μικρές εργασίες στα παιδιά μας, δημιουργούμε και διεξόδους απασχόλησης και επικοινωνίας και συνέχειας με τη μαθησιακή διαδικασία. Όχι υπερβολές και άγχος για το τι θα γίνει με την ύλη και την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.  Υπάρχουν δυνατότητες και εργαλεία να αντιμετωπισθούν όλα και εμείς οι δάσκαλοι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει και χρόνος και βούληση να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που προέκυψαν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα παιδιά και πολλές φορές, καλύτερα τα παιδιά, τα ξέρουν όλα. Είναι και αυτά προβληματισμένα και ανήσυχα, προέχει η ασφάλειά τους και η ψυχική τους ηρεμία.
             Εμείς από την πλευρά μας σαν εκπαιδευτικοί θα κάνουμε το καλύτερο  δυνατό. Σε επόμενη φάση θα αναρτήσουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας εκπαιδευτικό υλικό και συνδέσμους αναζήτησης. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και έτοιμοι, αν και εφόσον μας δοθεί εντολή και οδηγία να αποστείλουμε σε όλους τους γονείς τη βαθμολογία Β΄ τριμήνου και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων να σας ενημερώσουν είτε τηλεφωνικά είτε με mail.
               Το σχολείο είναι ανοιχτό όλες τις εργάσιμες ημέρες  από τον Διευθυντή και την Υποδιευθύντρια. Μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά για οποιαδήποτε απορία και προβληματισμό έχετε. Μπορείτε να ενηρώνεστε και από το ιστολόγιο του σχολείου  http://24dhmchalk.blogspot.com/ Επιπρόσθετα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο προσωπικό μου τηλέφωνο ( 6974125822 ), αλλά θα σας παρακαλούσα μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους. Υπάρχει πλέον δυνατότητα να σας αποστέλλουμε  με mail οποιαδήποτε βεβαίωση χρειαστείτε.
                 Με αισιοδοξία και θετική διάθεση μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει μέλλον αν δεν υπάρχει υγεία και αυτό θα πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Όπως είπε και ο τεράστιος πνευματικός  Έλληνας  Ν. Καζαντζάκης « Όσο στο κόσμο υπάρχουν παιδιά μη φοβάστε υπάρχει ελπίδα»

     Ο Διευθυντής                                                            Η Υποδιευθύντρια

Αυξωνίδης Αριστείδης                                              Μπλατσιώτη Αφένδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου