Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΝΕΟ : Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες 4


Αγαπητοί γονείς
«Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά»
        Οι εορταστικές ημέρες του Πάσχα για πρώτη φορά ήταν  βουβές και  θλιμμένες. Όχι μόνο γιατί είναι η περίοδος των Παθών του Κυρίου, αλλά γιατί εξαιτίας της πανδημίας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Έχει αλλάξει η καθημερινότητα όλων μας και έχει διαμορφωθεί κυριολεκτικά μια νέα τάξη πραγμάτων σε κοινωνικό, οικονομικό, αλλά και ατομικό-προσωπικό επίπεδο.  Ειδικά οι γονείς, θα πρέπει να διαχειριστούν και με ειλικρίνεια να εξηγήσουν στα παιδιά την δύσκολη αυτή κατάσταση. 

        Η πανδημία δημιούργησε και νέα δεδομένα στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κλονίζοντας συθέμελα το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία ( μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ) κληθήκαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συμμετέχουμε σε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο, στο οποίο δεν είχαμε, ούτε την απαραίτητη επιμόρφωση αλλά ούτε και τα κατάλληλα εργαλεία. Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, παραμερίσαμε  τις όποιες αδυναμίες και λάθη, αντιμετωπίζοντας το ρόλο μας  ως λειτουργού του δημόσιου σχολείου και με γνώμονα το συμφέρον και το όφελος των παιδιών-μαθητών μας, μέχρι σήμερα υλοποιήσαμε την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
          Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 24ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, συνεδρίασε δεκάδες φορές, προκειμένου να σχεδιάσει, να οργανώσει αλλά και να επιμορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, στα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, αξιοποιώντας τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, με τηλεδιασκέψεις, στα πλαίσια του δυνατού, αυτό-επιμορφώθηκαν, για να υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα  και τη σύγχρονη εξ αποστάσεων εκπαίδευση, την επικοινωνία και διδασκαλία  σε πραγματικό χρόνο  με τη μορφή τηλεδιάσκεψης μέσω της πλατφόρμας webex.
          Για το λόγο αυτό, ο Διευθυντής αναλαμβάνει να ενημερώσει όλους τους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κοινοποιώντας τους την παρακάτω ενημέρωση:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
         Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).
        Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.
        Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).
        Αγαπητοί γονείς, ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία, κατανόηση και συμμετοχή την νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα. Η παρούσα επιστολή αποτελεί ένα «συμβόλαιο τιμής» και δεσμευόμαστε όλοι ( μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς)  για την τήρηση των κανόνων και διατάξεων που διέπουν και τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις  οποίες ενημερωθήκατε και  βρίσκονται αναρτημένες και  στο ιστολόγιο του σχολείου. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε για τις μέρες και ώρες που θα υλοποιούνται οι τηλεσυναντήσεις εκπαιδευτικών- μαθητών με τη μορφή Προγράμματος.
        Παρακαλούμε πολύ να συνεργάζεστε και να εφαρμόζετε τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για έναν και μόνο λόγο, την επιτυχία του νέου εγχειρήματος προς όφελος των παιδιών- μαθητών μας. Για οποιαδήποτε απορία ή διαφωνία παρακαλώ να επικοινωνείτε με το Διευθυντή του σχολείου τις εργάσιμες  ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2221043240  ή στο 6974125822.
     
                                                              Χαλκίδα 24/04/2020


                                                                           Ο Διευθυντής

                                                                       
Αυξωνίδης Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου