Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες 7


Αγαπητοί γονείς
     Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, από 04/05/2020  υλοποιεί  και τη Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, την επικοινωνία και διδασκαλία  σε πραγματικό χρόνο  με τη μορφή τηλεδιάσκεψης μέσω της πλατφόρμας webex. Το Υπουργείο Παιδείας με τη με αρ. πρωτ. Φ8/44778/Δ4/09-04-2020 αναφέρει :

Θέμα: Υλοποίηση Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και Θέματα Διδασκαλίας
      Σας γνωρίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που αξιοποιούν τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δύνανται, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των μαθητών/-τριών και τις δυνατότητες αυτονομίας που παρέχει στη σχολική μονάδα η εκπαιδευτική διαδικασία, να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης, κάνοντας χρήση μεθόδων τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης διδασκαλίας. Σημειώνεται, εν τούτοις, ότι οποιαδήποτε θέματα καλυφθούν πέραν της ύλης που έχει διδαχθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων δεν αποτελούν διδακτέα ύλη παρά μόνο εφόσον αυτά παραδοθούν και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη μετά την επαναλειτουργία των σχολείων.
      Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού-μαθησιακού πλαισίου  αμφίδρομης μάθησης. Στόχος η δημιουργία ενός νέου επιπέδου γνώσεων και στάσεων, με αλληλεπίδραση, όπου θα μιλάει και ο μαθητής και ο δάσκαλος. Είναι φανερό και επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν διδάσκουμε, με την δια ζώσης έννοια του όρου. Δίνουνε κίνητρα στους μαθητές μας, σεβόμενοι τον χρόνο, το χώρο και τον ρυθμό τους, ώστε να θέσουν νέους στόχους κατάκτησης της γνώσης.      
      Για το λόγο αυτό σας αποστέλλω :
1.       Το  *********Νέο Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και θα ισχύει από 18/05/2020
2.       Πίνακα με τους υπερσυνδέσμους όλων των εκπαιδευτικών, για εναλλακτική  εισαγωγή στην ψηφιακή τάξη, στην περίπτωση που δεν λειτουργεί κάποιος υπερσύνδεσμος στο Πρόγραμμα.
3.      Έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο του σχολείου, Οδηγίες και Δικαιολογητικά για τις εγγραφές σχ.  έτους 2020-2021 των μαθητών στην Α΄ τάξη. *******ΠΡΟΣΟΧΗ οι εγγραφές για το Ολοήμερο Τμήμα αφορούν τους μαθητές όλων των τάξεων.
4.      Για οποιαδήποτε απορία παρακαλώ να επικοινωνείτε με το Διευθυντή του σχολείου τις εργάσιμες  ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2221043240  ή στο 6974125822.
                                                                               Χαλκίδα 14/05/2020

                                                                                   Ο Διευθυντής

                                                                               Αυξωνίδης Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου