Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες 9

Αγαπητοί γονείς
     Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, λαμβάνοντας υπόψη :
1.     Την με αρ. πρωτ. Φ20/60778/Δ1/22-5-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ
2.     Την με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ Φ69/115/9670/18-5-2020 εγκύκλιο του Υ.ΕΣ.
3.     Την με αρ. πρωτ. 62359/ΓΔ5/25-5-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ

4.     Την με αρ. πρωτ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486/26-5-2020 εγκύκλιο του Υ.ΕΣ.
5.     Την με αρ. πρωτ. 63417/ΓΔ4/26-05-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ
6.     Την με αρ. πρωτ. 63543/ΓΔ4/27/05/2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ
 Συνεδρίασε σήμερα 28/05/2020 και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω :
1.     Προσέλευση μαθητών  στη σχολική μονάδα
     Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση - αποχώρηση στη σχολική μονάδα, φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Για τον σκοπό αυτό, δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών. Οι γονείς εφαρμόζουν τις οδηγίες της  Σχολικής Τροχονόμου και των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου. Οι μαθητές προσέρχονται στις τάξεις και αφήνουν την τσάντα τους στο θρανίο που αναγράφεται και το όνομά τους. Μέχρι την έναρξη του προγράμματος παραμένουν σε έναν από τους τρεις αύλειους χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Όλα τα παραπάνω γίνονται με σκοπό τη μείωση του συγχρωτισμού και τη λήψη των μέτρων προφύλαξης που προβλέπονται.
2.     Αποχώρηση  μαθητών από τη σχολική μονάδα
Οι μαθητές αποχωρούν μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος κατά τάξη και τους παραλαμβάνουν οι γονείς έξω από την είσοδο του σχολείου. Τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση απαγορεύεται η είσοδος των γονέων και κηδεμόνων στο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
3.     Πρόγραμμα λειτουργίας
     Σας στέλνουμε το πρόγραμμα με τα  υποτμήματα και  τα ονόματα των μαθητών, δίπλα στα οποία αναγράφονται οι ημερομηνίες λειτουργίας κάθε υποτμήματος. Παρακαλούμε για την προσεκτική ανάγνωση του προγράμματος προκειμένου να μην υπάρχουν λάθη στην προσέλευση των μαθητών. Υπάρχει πρόνοια και τα αδέλφια-μαθητές, ανεξαρτήτου τμήματος να προσέρχονται τις ίδιες ημερομηνίες.

4.     Μέτρα υγιεινής -καθαριότητας
     Κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι πόρτες και τα παράθυρα μένουν ανοικτά εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η υπεύθυνη καθαριότητας βρίσκεται όλη την ημέρα στο σχολείο και τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα προβαίνει στον καθαρισμό όλων των επιφανειών. Σε όλες τις τάξεις υπάρχουν αντισηπτικά, καλό είναι όμως οι μαθητές να διαθέτουν το δικό τους αντισηπτικό και μαντηλάκια μιας χρήσης. Οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν ο καθένας το δικό του μαρκαδόρο πίνακα. Το κυλικείο δε λειτουργεί και γι’ αυτό το κολατσιό θα πρέπει να βρίσκεται από το πρωί στην τσάντα του μαθητή. Κάθε μαθητής να διαθέτει ατομικό μπουκάλι νερό.
5.     Επίδοση μαθητών –υπογραφές εγγράφων
     Τη Δευτέρα 1/6/20 και την Τρίτη 2/6/20 θα μπει στην τσάντα των μαθητών η βαθμολογία του Β΄ Τριμήνου. Παρακαλούμε τους γονείς, τα όποια έγγραφα αποστέλλονται για υπογραφή , άμεσα να υπογράφονται και να επιστρέφουν στο σχολείο.
6.     Γενικές οδηγίες
     Η Σχολική Μονάδα πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει ομαλά και με ασφάλεια. Παρακαλούμε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας. Σίγουρα θα  υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο ξεκίνημα , όμως με καλή προαίρεση  και συνεργασία θα τις ξεπεράσουμε. Όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε και αποδείξαμε σε ότι όταν  το τρίπτυχο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί συνεργάζονται μπορούν να πετύχουν πολλά και κερδισμένος είναι πρώτα και πάνω από όλα ο μαθητής.  Οι γονείς μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του σχολείου παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης ( μάσκα κ. ά ), για σοβαρούς λόγους και μόνο όταν το αίτημά τους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.
7.Εξοπλισμός σχολικής μονάδας
      Στα πρόσωπα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστούμε όλους εσάς που ακόμη μια φορά σταθήκατε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά από πρότασή μας  ανέλαβε τη δαπάνη αγοράς ακόμη δύο βιντεοπροβολέων και τη δαπάνη τοποθέτησης τριών βιντεοπροβολέων. Με αυτό τον τρόπο εξοπλίζονται ακόμη τρεις αίθουσες διδασκαλίας.

Για οποιαδήποτε απορία παρακαλώ να επικοινωνείτε με το Διευθυντή του σχολείου τις εργάσιμες  ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2221043240  ή στο 6974125822.
                                                                               Χαλκίδα 28/05/2020

                                                                                   Ο Διευθυντής 

Αυξωνίδης Αριστείδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου