Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστολή 1 προς τους Γονείς και Κηδεμόνες 10-09-2020


Επιστολή προς τους Γονείς και Κηδεμόνες  1                 

Χαλκίδα 10-09-2020

Αγαπητοί γονείς

     Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινά το σχολικό έτος 2020-2021 με τις ίδιες βασικές προκλήσεις, που δεν είναι άλλες από την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας και περιορισμών. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ , αλλά και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, αποτελούν το βασικό στοιχείο που θα προστατεύσει τους μαθητές, αλλά και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στη εκπαιδευτική διαδικασία εκπαιδευτικούς και γονείς. Την σχολική χρονιά 2019-2020 βάλαμε ένα στοίχημα και το κερδίσαμε.  Με καλή προαίρεση και διάθεση για συνεργασία, θα κερδίσουμε το νέο στοίχημα και θα αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις, με στόχο και απώτερο σκοπό το συμφέρον των παιδιών σας και μαθητών μας.

Ποια είναι τα μέτρα

1.       Η Χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών

2.       Θα υπάρχει  ενημέρωση και οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. ( θα σας αποσταλούν και θα αναρτηθούν και στο ιστολόγιο του σχολείου

3.        Υποχρεωτικά αντισηπτικά στο σχολείο ( o μαθητής-τρια μπορεί να διαθέτει και ατομικό αντισηπτικό), σχολαστικός καθαρισμός όλων των χώρων.

4.       Οι Μαθητικοί διαγωνισμοί θα πραγματοποιούνται με χρήση μάσκας.

5.       Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι σχολικές εκδρομές. Οι περίπατοι και οι επισκέψεις σε μουσεία ή δημόσια κτίρια θα πραγματοποιούνται αλλά πλέον μόνο ανά τμήμα.

6.       Τα Αθλήματα  θα γίνονται σε μικρές ομάδες ανά τμήμα.

7.       Το μάθημα της Πληροφορικής  με καθαρισμό του  πληκτρολογίου και  του ποντικού συστηματικά.

8.       Κάθε μαθητής θα διαθέτει ατομικό παγούρι  νερού.

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

1.     Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς.

2.     Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

     Σε αυτές τις περιπτώσεις προκρίνεται η χρήση της προμετωπίδας. Πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό μαθητών, που προέρχεται κυρίως από την ειδική αγωγή. Το κάθε σχολείο κι έπειτα από τις οδηγίες που θα σταλούν από τον ΕΟΔΥ θα διαχειριστεί την κάθε περίπτωση διαφορετικά για το αν θα παρακολουθεί τα μαθήματα στην τάξη ή αν θα διδάσκεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Διαχείριση κρουσμάτων 

     Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θα αποσταλούν στα σχολεία ώστε να διαχειρίζεται η κάθε μονάδα έγκαιρα την πιθανότητα ύποπτου κρούσματος. Σε κάθε σχολείο θα ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης κρούσματος. Ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός ο οποίος κρίνεται ως ύποπτο κρούσμα θα απομακρύνεται από την υπόλοιπη σχολική κοινότητα, ενώ σε περίπτωση επιβεβαίωσης του κρούσματος θα πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

     Σε πρώτο στάδιο θα αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης θα αναστέλλεται και η λειτουργία του σχολείου. Οι μαθητές που απομακρύνονται από το σχολείο θα συνεχίζουν τη διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης.


Λειτουργία κυλικείων

     Επανέρχονται στη λειτουργία τους τα κυλικεία ύστερα από έξι μήνες που είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους. Η «επιστροφή» θα γίνει με αυστηρούς κανόνες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Όλα τα τρόφιμα θα είναι σφραγισμένα και προσυσκευασμένα, ώστε να μην είναι εκτεθειμένα.

Διαδικασία πραγματοποίησης Αγιασμού

      Ενημερώνουμε  τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας ότι η τελετή του Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά 2020-21, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί.

     Οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους 10.45-11.00 στο σχολείο θα παραλαμβάνονται από τους εκπαιδευτικούς και θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού στις αίθουσές τους, μέχρι την αποχώρηση τους  στις 11.45 περίπου.

     Λόγω των έκτακτων  μέτρων , σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας, η τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και όλων των μαθητών της Α’ τάξης οι οποίοι θα συνοδεύονται ΜΟΝΟ από έναν γονέα.  Δυστυχώς δεν θα επιτραπεί η είσοδος γονέων όλων των υπόλοιπων τάξεων (πλην Α΄ τάξης) στον αύλειο χώρο του σχολείου.  Οι  γονείς  που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή του Αγιασμού θα πρέπει να βρίσκονται εκτός του αύλειου χώρου.

     Ο ιερέας, αφού τελεστεί ο Αγιασμός στην αυλή, θα επισκεφτεί και θα μεταφέρει το καθαγιασμένο ύδωρ σε όλες τις αίθουσες των μαθητών.

     Την τελετή του Αγιασμού μπορεί να την παρακολουθήσουν και  δύο  εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

     Η χρήση μάσκας κατά την παραμονή των μαθητών στις αίθουσες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

 

Οδηγίες ΕΟΔΥ- ΦΕΚ- Εγκύκλιοι Υπουργείου Παιδεία

     Αναλυτικά όλα όσα προβλέπονται για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-2021 υπάρχουν στις Οδηγίες του ΕΟΔΥ στο ΦΕΚ 3780/8-09-2020 και στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με  Αρ. πρωτ. Φ7/118240/Δ1/09-09-2020. Όλα τα παραπάνω θα σας αποσταλούν και θα είναι αναρτημένα και στο ιστολόγιο του σχολείου.


Μεταφορές μαθητών

Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει κλειστό δρομολόγιο με συνοδό για τη μεταφορά των μαθητών των Α΄, Β΄και Γ΄ τάξεων. Δικαιούχοι είναι οι μαθητές που διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη από 1.200 μέτρα από τη σχολική μονάδα (περιοχή Χαραυγής). Όσοι γονείς επιθυμούν τη μεταφορά των παιδιών τους να επικοινωνήσουν με το σχολείο προκειμένου να υπογράψουν την αίτηση και να οριστούν τα σημεία που το μισθωμένο μέσο θα παραλαμβάνει και θα παραδίδει καθημερινά τους μαθητές. Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που δικαιούνται μεταφορά να προσκομίσουν μια πρόσφατη φωτογραφία προκειμένου να εκδοθεί μαθητικό δελτίο για τη μετακίνησή τους με το αστικό της γραμμής και να υπογράψουν οι γονείς την αίτηση.

                                                                               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 

                                                                            ΑΥΞΩΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου