Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Διαδικτυακή συνάντηση του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομου με τα Στ΄1 και Στ΄2 τμήματα του σχολείου μας


Την  Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων του σχολείου μας είχαν τη χαρά και την τιμή να πραγματοποιήσουν μια διαδικτυακή συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας  και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομο .

Η διαδικτυακή συνάντηση έγινε στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με γενικό τίτλο «Ο Χριστιανισμός στην Εύβοια».

Στη συνάντηση ο Σεβασμιότατος ανέπτυξε στα παιδιά τον τρόπο  που ο Χριστιανισμός κατέστη κυρίαρχη θρησκεία στον τόπο μας, το εύρος και την σημασία που είχε η απήχηση του Χριστιανισμού για τους κάτοικους του νησιού καθώς και το πώς επηρέασε και επηρεάζει την οικονομική, κοινωνική και πνευματική ζωή του τόπου μας.

Στη συνέχεια τα παιδιά διατύπωσαν ερωτήματα στον Σεβασμιότατο σχετικά με τους Αγίους της Εύβοιας και τη συμμετοχή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821.
Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 24ο Δ.Σ. Χαλκίδας εκφράζουμε τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μας στον Ποιμενάρχη μας  για την παρουσία σου και γιατί πάντοτε στηρίζει, ενισχύει και ευλογεί τις δράσεις του σχολείου μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου