Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ομιλία - συζήτηση των Στ΄1 και Στ'2 τμημάτων με τον δικηγόρο – Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Χαλκιδέων κ. Κασσαβέτη Νικόλαο.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων των Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας ομιλία-συζήτηση με τον δικηγόρο – Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Χαλκιδέων κ. Κασσαβέτη Νικόλαο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με τον επιστημονικό κλάδο των νομικών, για τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου επαγγέλματος-λειτουργήματος, για την καθημερινότητα ενός νομικού, τον τρόπο και τον τόπο εργασίας του. Έμαθαν πώς ένας δικηγόρος μπορεί να βοηθήσει με τις γνώσεις του στην απόδοση της δικαιοσύνης, ποια μεθοδολογικά εργαλεία μπορεί να αξιοποιήσει, ποιος είναι ο ρόλος και το έργο ενός νομικού σε μια αντιδικία.

Επίσης, σε συνάρτηση με  την ιδιότητα του κ. Κασσαβέτη ως Νομικού Συμβούλου του Δήμου μας, ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά για να διεκδικήσουν από τον Δήμο μας να τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της περιοχής τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Κασσαβέτη για την εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη εισήγησή  του στο σχολείο μας, η οποία βοήθησε τα παιδιά να γνωρίσουν έναν σπουδαίο επιστημονικό κλάδο και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τις γνώσεις τους.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου