Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ομιλία - συζήτηση των Στ΄1 και Στ'2 τμημάτων με τον Πολιτικό Μηχανικός Τ.Ε. και Αντιδήμαρχο του Δήμου Χαλκιδέων κ. Νέζη Ιωάννη

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2022 τα Στ΄1 και Στ΄2 τμήματα   του σχολείου μας υποδέχτηκαν στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του 24ου Δ.Σ. Χαλκίδας τον Πολιτικό Μηχανικός Τ.Ε. και Αντιδήμαρχο του Δήμου Χαλκιδέων κ. Νέζη Ιωάννη. Η συζήτηση – παρουσίαση του κ. Νέζη πραγματοποιήθηκε στο  πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και είχε ως αντικείμενό της το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού καθώς και τη Δομή-Λειτουργία του Δήμου και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των μαθητών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με τον επιστημονικό κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών, ενημερώθηκαν για τις σπουδές που πρέπει να ολοκληρώσει όποιος επιθυμεί να το ακολουθήσει, για την καθημερινή δραστηριότητα των Πολιτικών Μηχανικών αλλά και τα μέσα που αξιοποιεί για να ολοκληρώσει το έργο του. Συζήτησαν για τα προβλήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος, τη σχέση του με άλλα επαγγέλματα και χρησιμοποίησαν εργαλεία για να μετρήσουν αποστάσεις και διαστάσεις χώρων.

Επίσης, σε συνάρτηση με  την ιδιότητα του κ. Νέζη ως Αντιδήμαρχου  τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διοικητική πυραμίδα ενός Δήμου, πώς λειτουργεί σε πρακτικό επίπεδο  μια Δημοτική Αρχή, πώς μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών κ.α.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς  τον κ. Νέζη για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με τους μαθητές του σχολείου μας, η οποία βοήθησε τα παιδιά να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερα  επαγγελματικό πεδίο και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και τους ορίζοντες των ενδιαφερόντων τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου