Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Δράσεις Φιλαναγνωσίας από το Γ΄2

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ'2  στα πλαίσια της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας  παρουσίασαν τα  αγαπημένα τους βιβλία -παραμυθία. Μέσω αυτής της διαδικασίας τα παιδιά βελτίωσαν την αναγνωστική τους ικανότητα και ήρθαν σε επαφή  με την αναγνώριση των βασικών στοιχείων του βιβλίου (συγγραφέας, εικονογράφηση, εκδόσεις). 

Μετά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, κάθε Παρασκευή, στο πρώτο δίωρο, με κλήρωση μεταξύ των μαθητών, καθορίσαμε ποιο παιδί θα πραγματοποιήσει τη βιβλιοπαρουσίαση. 

Οι μαθητές, αφού διάβαζαν το αγαπημένο τους βιβλίο στο σπίτι, έγραφαν στο Τετράδιο Γραπτού Λόγου μια περίληψη μέχρι 15 σειρές. Στη συνέχεια, συνοπτικά έγραφαν τον τίτλο του βιβλίου, τον συγγραφέα, τον εικονογράφο, τις εκδόσεις και σε μια σειρά τι τους άρεσε περισσότερο. 

Την ημέρα της παρουσίασης έφερναν το αγαπημένο τους βιβλίο το οποίο και  παρουσίαζαν στους συμμαθητές τους. Όταν ολοκλήρωναν την ανάγνωση όσων είχαν γράψει, περνούσαν δίπλα απ' όλους τους μαθητές κι  έδειχναν τις εικόνες του βιβλίου τις σχολίαζαν σε επίπεδο ομάδας. 

Η δράση ολοκληρωνόταν με συζήτηση στην ολομέλεια σε επίπεδο ομάδας και με τη δημιουργία μιας ατομικής ζωγραφιάς με θέμα αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο κάθε παιδί από το βιβλίο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου