Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Δράσεις του Γ΄1 τμήματος στα πλαίσια των Εργαστήριων Δεξιοτήτων

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ' 1 τμήματος στα πλαίσια της καλλιέργειας δεξιοτήτων, όπως της ενσυναίσθησης, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας κ.α. πραγματοποίησαν ποικίλες δράσεις .

Τον Μάρτιο δημιούργησαν αφίσα πάνω στα συναισθήματα των θυμάτων του εκφοβισμού και ένα κόμικς, που καταγράφει συμπεριφορές εκφοβισμού και βίας στο σχολείο. Ο στόχος ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος, καθώς και τον πολύ σημαντικό ρόλο του παρατηρητή.

Τον Μάιο  ολοκλήρωσαν τη δημιουργία ενός παραμυθιού που αναφέρεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας με τίτλο : "Μια ξεχωριστή παρέα". Η συγγραφή του κειμένου έγινε από την εκπαιδευτικό Σαροπούλου Ιωάννα και η εικονογράφηση από τους μαθητές του τμήματος Γ'1. Η δράση αυτή συνετέλεσε στην καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων, όπως κριτική σκέψη , δημιουργικότητα, ενσυναίσθηση και συνεργασία.

Τέλος, η δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία και  μελοποίηση τραγουδιού από τους μαθητές του Γ'1 και την εκπαιδευτικό Παπαϊωάννου Μανουέλα.

Κόμικς "Μάθε να μιλάς"














Παραμύθι "Μια ξεχωριστή παρέα"
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου