Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2021-2022 : "100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας"

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε την γιορτή λήξης για το σχολικό έτος 2021-2022. Η φετινή μας γιορτή ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου και τις Μικράς Ασίας από τα πατρογονικά μας εδάφη, καθώς και σε όλους τους Έλληνες πρόσφυγες.

Στον κατάμεστο από θεατές αύλειο χώρο του σχολείου μας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄Δημοτικού τραγούδησαν το τραγούδι «Πατρίδα, ήλιος κι ουρανός» και στη συνέχεια τα παιδιά των Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Στις γειτονιές της μνήμης», το οποίο πλαισιώθηκε  με τους χορούς «Ομάλ» και «Δε σε θέλω πια» από τα Δ΄1 και Δ΄2 τμήματα, καθώς και με το τραγούδι «Όλα μας τα καράβια» από τη Β΄ Δημοτικού και τα Γ΄1 και Γ΄2 τμήματα.

Ακολούθως τα παιδιά των Ε΄1 κι Ε΄2 τμημάτων χόρεψαν το «Έχε γεια, πάντα γεια» κι αποχαιρέτησαν με λόγια ζεστά τα παιδιά των Στ΄1 και Στ΄2.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον αποχαιρετισμό των μαθητών των Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων και την απονομή αναμνηστικών από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονη στη σχολική γιορτή ήταν η παρουσία της Κύπρου (με τραγούδια στην έναρξη αλλά και εμφάνιση της σημαίας της σε πολλές σκηνές του θεατρικού έργου, όπως κι αυτή της Αρμενίας), ενώ η γιορτή πραγματοποιήθηκε κατά γενική ομολογία μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κι έντονης συναισθηματικής φόρτισης.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Κορέλλης Ιωάννης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, κ. Χρυσόστομου, ο Αντιπεριφερειάχης Παιδείας Εύβοιας κ. Γαλάνης Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Βάκα Έλενα, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κυπρίων Ευβοίας κ. Λεοντής Κωνσταντίνος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή του σχολείου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε προς  τον Αντιδήμαρχο Ν. Αρτάκης κ. Κώσταρο Χαράλαμπο, τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Καραγιάννη Κωνσταντίνο, την Αντιπρόεδρο κ. Τόγκου Μαρία και τον χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο, στο μέλος του Δ.Σ. του  Συλλόγου Κυπρίων Εύβοιας κ. Λεοντή Κωνσταντίνο καθώς και στον δάσκαλο παραδοσιακών χορών κ. Ελευθερίου Δημήτρη χάρη στην συνδρομή των οποίων μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τη γιορτή μας.

Ο Διευθυντής, ο  Σύλλογος Διδασκόντων  και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 24ου  Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας εύχονται σε όλους  καλό καλοκαίρι!







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου