Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Σχολική εκδρομή στον Όσιο Λουκά, στους Δελφούς και στο Γαλαξίδι

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στον Όσιο Λουκά, στους Δελφούς και στο Γαλαξίδι.

Αρχικά το σχολείο επισκέφθηκε τη Μονή του Οσίου Λουκά (ή «Αγία Σοφία της Ρούμελης). Τα παιδιά θαύμασαν τη Μονή, η οποία είναι ένα υπέροχο μνημείο της Μεσοβυζαντινής τέχνης κι αποτελεί σημείο αναφοράς και για τους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας, και απόλαυσαν το  πανέμορφο φυσικό τοπίο.

Στη συνέχεια το σχολείο μας επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Εκεί οι μαθητές, χωρισμένοι στις τάξεις τους, ξεναγήθηκαν στον χώρο με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους οι οποίοι παρείχαν στα παιδιά σημαντικές πληροφορίες για τον χώρο και τα αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς και για την εν γένει ιστορία του.

Η όμορφη σχολική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στο γραφικό Γαλαξίδι. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στα όμορφα δρομάκια της περιοχής και ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του πανέμορφου Γαλαξιδίου που είναι ένα από τις περιοχές – σύμβολα της αιώνιας ελληνικής ναυτοσύνης.   






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου