Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Πρόγραμματα Φιλαναγνωσίας κι εκπαιδευτικής ρομποτικής από την Α' Δημοτικού

 Κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, οι μαθητές της Α’ τάξης συμμετείχαν σε πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας, σε συνδυασμό με όλες τις τέχνες, μουσική, ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι. Διαβάσαμε παραμύθια που τόνιζαν την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ενσυναίσθησης. Επίσης, είδαμε μια ταινία  για την διαφορετικότητα και ένα βιβλίο γραμμένο στο σύστημα Braille  για τους τυφλούς.

Οι μαθητές απόλαυσαν την ανάγνωση και δραματοποίηση των παραμυθιών, ένιωσαν έντονα συναισθήματα  και εκφράστηκαν πολύ δημιουργικά και κριτικά.

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων  ,για τη θεματική ενότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, κάναμε απλές δραστηριότητες steam για μικρούς επιστήμονες και καλλιτέχνες. Οι μαθητές ασκήθηκαν μέσα από απλά πειράματα με καθημερινά αντικείμενα σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως η τεχνολογία, η φυσική, την μηχανική και τα μαθηματικά.

Οι μαθητές , έγιναν μικροί επιστήμονες, χάρηκαν ιδιαίτερα τα πειράματα, έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργητικά στις διαδικασίες.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου