Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Η Σχολική μας γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022  το 24ο Δ.Σ. Χαλκίδας  πραγματοποίησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου τη σχολική γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η γιορτή άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή σου Σχολείου μας, κ. Αυξωνίδη Αριστείδη και συνεχίστηκε με την παράδοση – παραλαβή της Σημαίας του Σχολείου μας στον Σημαιοφόρο και τους παραστάτες.

Στη  συνέχεια η δασκάλα της Γ’, κ. Πριμηκυρίου Ευαγγελία, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Η Χαλκίδα στον Πόλεμο του 1940». Το θεατρικό πλαισιώθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων με το τραγούδι «Πίνδος». Στα πλαίσια του θεατρικού τα παιδιά  απέτισαν  φόρο τιμής στους πεσόντες Χαλκιδαίους Στρατιωτικούς και Στρατιώτες του Πολέμου πραγματοποιώντας προσκλητήριο των Πεσόντων Ηρώων μας.

Ακολούθως οι μαθητές των Β΄1 και Β΄2 τμημάτων τραγούδησαν το τραγούδι «Πήραμε το Άργυρόκαστρο» και τα Δ΄1 και Δ΄2 τμήματα  παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Ο βασιλικός της γιαγιάς» το οποίο πλαισιώθηκε με το τραγούδι «Η σημαία» από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α΄1 και Α΄2 τμημάτων.

Τα Ε΄1 και Ε΄2 τμήματα τραγούδησαν το «Το τραγούδι της λευτεριάς» και παιδιά από τη Γ΄ απήγγειλαν ποιήματα για το ΟΧΙ !      

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου