Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

"Κυκλοφορώ ασφαλώς" - Επίσκεψη στο 8ο Δ.Σ. Χαλκίδας

           Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 8ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας από τα τμήματα της Α' και Δ' τάξης του σχολείου μας μέσα στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Η δράση που υλοποιήθηκε με τίτλο: ”Κυκλοφορώ ασφαλώς” είχε ως στόχο την εκμάθηση των μαθητών και την κατανόηση του ρόλου τους για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον καθώς και την καλλιέργεια δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα ,κοινωνικής ζωής και αναστοχασμού.

Οι μαθητές μέσα από όλες τις δραστηριότητες και υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του 8ου Δημοτικού Σχολείου γνώρισαν τη σημασία των πινακίδων σήμανσης.
      Παράλληλα επετεύχθη ο στόχος της δράσης που ήταν η εκτίμηση της σπουδαιότητας του ορθού τρόπου χειρισμού του ποδηλάτου, της επιλογής του απαραίτητου εξοπλισμού και της εκμάθησης των κανόνων συμπεριφοράς των ποδηλατών.  Επιπλέον έμαθαν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και τα εμπόδια κατά την πεζή πορεία και να λαμβάνουν υπόψη τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να εξασφαλίζουν πάντα τον ασφαλέστερο τρόπο μετακίνησής τους!

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια και εκπαιδευτικούς του 8ου Δημοτικού Σχολείου για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους και προσδοκούμε και σε άλλες παρόμοιες  συνεργατικές πρακτικές. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου