Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών και στον υγρότοπο "Κολοβρέχτης"


Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 οι Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποιήσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών και στον υγροβιότοπο «Κολοβρέχτης».

Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών και, αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, περιηγήθηκαν στους φιλόξενους χώρους του.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την τοπική ιστορία της περιοχής, με τις συνήθειες και τις παραδόσεις του, γνώρισαν τα εργαλεία, τις ενδυμασίες αλλά και τα σχολικά είδη που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας πριν πολλά χρόνια! Μίλησαν για την καθημερινότητα, τον τρόπο ζωής των απλών ανθρώπων, για τον πρωτογενή και τον δευτερογενή παραγωγικό τομέα και τα επιτεύγματά του.

Στη συνέχεια τα παιδιά στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων επισκέφθηκαν τον υγροβιότοπο «Κολοβρέχτης» και ήρθαν σε επαφή με το ξεχωριστό και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής.

Με την καθοδήγηση και τη συνδρομή των υπευθύνων του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Διρφύων – Μεσσαπίων  γνώρισαν την χλωρίδα και την πανίδα του υδροβιότοπου, παρατήρησαν αξιοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό του Κ.Ε.Π.Ε.Α.  τα πουλιά (κάποια ιδιαίτερα σπάνια)  που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, τις φωλιές,  περιηγήθηκαν τα μονοπάτια του «Κολοβρέχτη»  και πραγματοποίησαν συμβολικά καθαρισμό των μονοπατιών από τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί από την  ανευθυνότητα των ανθρώπων.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στον υπεύθυνο λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Ψαχνών κ. Γεώργιο Πρατζίκο, καθώς και στα στελέχη του Κ.Ε.Π.Ε.Α. Διρφύων-Μεσσαπίων κ.  Καραμπά Ηλία, κ. Ζιάκα Χαρά, κ. Παναγιώτου Άγγελο και τον Προϊστάμενο του Κ.Ε.Π.Ε.Α. κ. Μπαϊρακτάρη Δημήτρη για την εξαιρετική συνεργασία και την υπέροχη παρουσίαση που έκαναν στα παιδιά!

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου