Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Δράσεις για την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο. Με αφορμή αυτό το γεγονός, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού.           

Οι μαθητές των  Γ΄, Δ΄, Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξεων   παρακολούθησαν   παρουσίαση power point με θέμα τον Εκφοβισμό-Bullying από την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης, κ. Φωκίτη Γαρυφαλλιά και την Κοινωνική Λειτουργό της Ε.Δ.Υ. , κ. Σταυρούλα Μπουντζουκίδου.   Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές μπόρεσαν να εκφραστούν λέγοντας την άποψη τους, εξιστορώντας  κάποιο βίωμα τους ή θέτοντας κάποιες απορίες. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν ταινία μικρού μήκους και έπαιξαν παιχνίδι ρόλων.

Τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν μια αφίσα με μηνύματα κατά της Βίας στο Σχολείο και άκουσαν τραγούδια σχετικά με αυτό το θέμα.  

Στις μικρότερες τάξεις του σχολείου μας, στα τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης, έγινε ανάγνωση του βιβλίου “Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε”,  της συγγραφέα Μαρτίν Αγκάσι.  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βλέπουν τις εικόνες του βιβλίου  στον προβολέα και να συμμετέχουν διαδραστικά, απαντώντας σε ερωτήσεις και λέγοντας δικές τους μικρές ιστορίες.

 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου