Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας η σχολική γιορτή για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η γιορτή μας άνοιξε με την παράδοση-παραλαβή της σημαίας από τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Αυξωνίδη Αριστείδη στη σημαιοφόρο του σχολείου μας.

Στη συνέχεια ο δάσκαλος του Β΄1 τμήματος, Μπλέτσας Χρήστος,  εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας.

Κατόπιν οι μαθήτριες των Ε΄1 και Ε΄2 τμημάτων παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Ο τελευταίος χορός» και οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄1 και Β΄2  τμημάτων τραγούδησαν τον «Θούριο» του Ρήγα.

Η γιορτή συνεχίστηκε με τα παιδιά της Γ΄ τάξης να τραγουδάνε το τραγούδι  «Τσάμικος» και να απαγγέλλουν απόσπασμα από το έργο του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες των Α΄1 και Α΄2 τμημάτων τραγούδησαν το παραδοσιακό τραγούδι «Κλεφτόπουλα», τα αγόρια των Ε΄1 και Ε΄2 τμημάτων παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Καραούλι» και  τα παιδιά των Δ΄1 και Δ΄2 τμημάτων έψαλαν τον Ακάθιστο  Ύμνο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων τραγούδησαν το τραγούδι «« Μητέρα Μεγαλόψυχη».

Η σχολική μας γιορτή  έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης!


Πατήστε εδώ για να δείτε απόσπασμα από το θεατρικό έργο : " Ο τελευταίος χορός"

Πατήστε εδώ για να δείτε την απαγγελία από το απόσπασμα του έργου του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου