Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Διαδραστικό εργαστήρι : « Μέλισσα, το πολυτιμότερο έμβιο ον του πλανήτη» για τα Α΄1, Α΄2, Β΄1, Β΄2, Γ΄, Δ΄1 και Δ΄2 τμήματα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας στις 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023  στο σχολείο μας διαδραστικό εργαστήριο με θέμα :      «Μέλισσα, το πολυτιμότερο έμβιο ον του πλανήτη» από τους μελισσοκόμους Πασά – Αφένδρα Γωγώ και Αφένδρα Νίκο. 

Στο εργαστήριο συμμετείχαν τα Α΄1, Α΄2, Β΄1, Β΄2, Γ΄, Δ΄1 και Δ΄2 τμήματα του σχολείου μας χωρισμένα σε δύο ομάδες.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά την κοινωνική, οικολογική και πολιτισμική σημασία των μελισσών και την προσφορά τους στον πλανήτη.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο μιας κοινωνίας μελισσών, το σπίτι τους την κυψέλη, έγιναν τα ίδια μελισσάκια και πέταξαν στα λιβάδια, «επικονίασαν» λουλούδια και δοκίμασαν μέλι. Επίσης τα παιδιά ήρθαν σε άμεση επαφή με τα παράγωγα του μελισσιού, όπως γύρη, κερί, κερήθρα, πρόπολη ενώ, συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου με ερωτήσεις και αφήγηση προσωπικών εμπειριών.

Μια μέρα γεμάτη χρώματα και αρώματα, που όλοι μαζί σαν ένα ακούραστο και άγρυπνο μελίσσι, ανακαλύψαμε όλα τα μυστικά της τέλειας κοινωνίας των μελισσών, μιας κοινωνίας που διδάσκει ομόνοια, εργατικότητα, αυτοθυσία για το σύνολο και αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό για την επιβίωσή μας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου