Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Τα παιδιά του σχολείου μας έμαθαν τα μυστικά της δημοσιογραφίας

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023  στο σχολείο μας είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Παθούλα, ο οποίος, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, παρουσίασε στα   παιδιά το επάγγελμα  του δημοσιογράφου.

Ο κ. Παθούλας μίλησε στα παιδιά για το αντικείμενο εργασίας ενός δημοσιογράφου, καθώς και για τα τυπικά προσόντα, τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες πρέπει να αποκτήσει ένα παιδί για να εργαστεί στον χώρο των Μ.Μ.Ε

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας αναφορικά με το χώρο της δημοσιογραφίας.

Στο τέλος, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Η πρώτη  ανέλαβε τον ρόλο της δημοσιογραφικής ομάδας με αρχισυντάκτη τους τον κ. Παθούλα. Η δεύτερη ομάδα ανέλαβε να παρουσιάσει μικρό σκετς με  θέμα ένα τυχαίο γεγονός σε μια γειτονιά της πόλης μας. Η τρίτη ομάδα, η οποία ήταν και η πολυπληθέστερη, ανέλαβε τον ρόλο των «αναγνωστών - τηλεθεατών».

Η ομάδα των «δημοσιογράφων» ανέλαβε να καταγράψει τα γεγονότα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν  οι «αυτόπτες μάρτυρες». Κατόπιν, με τη βοήθεια του «αρχισυντάκτη» τους κ. Παθούλα, συνέταξαν ένα κείμενο για το «γεγονός» και το παρουσίασαν στο δικό τους «τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων».

Τα παιδιά μέσα από τη συζήτηση και την παρατήρηση κατανόησαν τη σπουδαιότητα του έργου αλλά και τη δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στην καθημερινότητά τους, καθώς και το πόσο δύσκολη είναι η καταγραφή των γεγονότων έγκυρα, έγκαιρα κι αμερόληπτα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παθούλα για την υπέροχη παρουσίαση που έκανε στα παιδιά μας και για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που μεταλαμπάδευσε στους μικρούς μαθητές μας!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου