Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Συμμετοχή της Γ' τάξης στο Συνεργατικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης συμμετείχαν στο συνεργατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 για τη συμμετοχή των μαθητών στα αναπτυξιακά σχέδια Erasmus + Key Action 1 των συνεργαζόμενων οργανισμών που συνεργάζονται με το γαλλικό Δημοτικό Σχολείο Tordo και αντικατοπτρίζει την επιθυμία της ομάδας εκπαιδευτικών να βάλει στο επίκεντρο του προβληματισμού της τις ευκαιρίες που παρέχονται από το υλοποίηση ολοκληρωμένης μάθησης περιεχομένου και γλώσσας (CLIL) για την ανάπτυξη εγκάρσιων ή μαλακών δεξιοτήτων.

 Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία 6 χωρών: Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Ελλάδα.


Το σχολείο μας συμμετέχοντας στο έργο «Move and learn 2» από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2023 έγινε μέτοχος και κοινωνός των ευρωπαϊκών αρχών για την οικοδόμηση μιας πιο πράσινης, πιο συμπεριληπτικής και πιο ψηφιακής εκπαίδευσης για την Ευρώπη. Μέσα από αυτή τη συνεργασία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες ,ανέπτυξαν τις γλωσσικές τους ικανότητες, ενώ ταυτόχρονα απέκτησαν καινούριες γνώσεις και δεξιότητες. Συντονίστρια του έργου ήταν η Anne Martin, εκπαιδευτικός του Tordo Primary School Tourette-Levens, France.





Η θεματική του κοινού έργου ήταν «Ο αθλητισμός και η συμβολή του στην καλή υγεία». Οι μαθητές γνωρίστηκαν μεταξύ τους με αφορμή τα αθλήματα και αντάλλαξαν πληροφορίες για την χώρα τους. Έμαθαν για το σημαντικό αγαθό της υγείας σε συνδυασμό με την άθληση , καθώς και την βελτίωση των δεξιοτήτων τους στην αγγλική γλώσσα. Στόχοι που επετεύχθησαν είναι : α) η ανάπτυξη ευκαιριών μάθησης μέσω του CLIL(Content and Language Integrated Learning) στη φυσική αγωγή, β) η προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία των σωματικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την υγεία, γ) η αύξηση της ευαισθητοποίησης για τα πολυπολιτισμικά αθλήματα ή παιχνίδια όπως και για τους πολιτισμούς και τις γλώσσες των εταίρων, και δ) η ενίσχυση της συνεργασίας. Οι νέες τεχνολογίες σύστησαν τη γέφυρα για να εκφραστούν ατομικά και συλλογικά και να αντιληφθούν τη διαφορετικότητα και την αξία της πολυμορφίας στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα.

Το σχολείο παρουσιάστηκε στους εταίρους του μέσω της ενσωμάτωσης του σχολικού του προγράμματος και την παραγωγή σχετικού βίντεο όπου οι μαθητές στα αγγλικά μιλούσαν γι' αυτό.


         -  Πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με τους Γάλλους διοργανωτές και συστήσαμε την τάξη μας στα Αγγλικά.


Στιγμιότυπα από την τηλεδιάσκεψη.






- Ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας άθλημα και το παρουσιάσαμε στους συνεργάτες μας στα αγγλικά.






- Ήρθαμε σε επαφή με τα αθλήματα της τοξοβολίας και της κολύμβησης.






- Φτιάξαμε το δικό μας παιχνίδι όσον αφορά την ασφαλή κολύμβηση και το διαμοιραστήκαμε με τους ευρωπαίους φίλους μας. Για να δείτε το παιχνίδι πατήστε εδώ.

- Ακόμα παίξαμε παραδοσιακά ελληνικά και ξένα παιχνίδια. Αντιπαραβάλλαμε τα ελληνικά «Μήλα» με το αμερικάνικο dodgeball.




Για να δείτε πώς παίζεται το dodgeball πατήστε εδώ.

- Φάγαμε υγιεινά, φτιάχνοντας υγιεινά γλυκίσματα, κέικ αλλά και φρούτα.



Ακούστε πόσο αρέσουν στα παιδιά τα φρούτα και τα λαχανικά!






- Κατασκευάσαμε τη διατροφική πυραμίδα.



- Δημιουργήσαμε τη δική μας πρόταση για το συνεργατικό logo.





- Παίξαμε διαδραστικό παιχνίδι με τους συνεργάτες μας και έγινε διάχυση του στη σχολική μονάδα.

Για να δείτε το παιχνίδι πατήστε εδώ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου