Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της "Αρέθουσας"

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 τα Γ’1 και Γ΄2 τμήματα και η Δ΄ τάξη του σχολείου μας συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς Πριμηκυρίου Ευαγγελία, Χαντζή Βασιλική και Μπλέτσα Χρήστο πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο της Χαλκίδας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας «Αρέθουσα».

         Αρχικά οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο της Χαλκίδας, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πεζικού.

Στο Πολεμικό Μουσείο ήρθαν σε επαφή με σπουδαία και σπάνια εκθέματα που αφορούν στη συμμετοχή της πατρίδας μας σε πολεμικές συγκρούσεις από την περίοδο της Ενετοκρατίας  μέχρι και σήμερα. Περιηγήθηκαν στα εκθέματα αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείο στον οποίο φιλοξενούνται αληθινά άρματα μάχης καθώς κι ένα πολεμικό ελικόπτερο!

         Στη συνέχεια τα παιδιά μετέβησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της «Αρέθουσας».

Εκεί θαύμασαν τα υπέροχα εκθέματα του Μουσείου, τα οποία βρέθηκαν στα βάθη της φιλόξενης ευβοϊκής γης, μερικά εκ των οποίων  χρονολογούνται ακόμα και από την 3η Χιλιετία π.Χ.! Γνώρισαν αρχαιολογικά ευρήματα που αφορούν στην πολιτισμική ταυτότητα, την πολιτική και θρησκευτική οργάνωση και ταυτότητα των προγόνων μας, αλλά και τα ίχνη που άφησαν στην περιοχή μας οι μακροχρόνιες περίοδοι κατάκτησης από τους Ενετούς και τους Οθωμανούς.

         Η εκπαιδευτική επίσκεψη γέμισε τα παιδιά με γνώσεις, εμπειρίες και δημιούργησε το κίνητρο και την επιθυμία για επιπλέον έρευνα της Ιστορίας του τόπου μας!

         Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους των Μουσείων για την άριστη συνεργασία και φιλοξενία τους και να τους συγχαρούμε για το υψηλότατο επίπεδο προβολής των εκθεμάτων και το σπουδαίο έργο που επιτελούν στην ανάδειξη της πολιτισμικής και ιστορικής ταυτότητας της Εύβοιας και της πατρίδας μας ευρύτερα!




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου