Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Υποδοχή 20 μαθητών και 3 εκπαιδευτικών του Charlotte Salomon of Berlin στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

 Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 με μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας 20 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς από το Δημοτικό Σχολείο Charlotte Salomon του Βερολίνου, της πρωτεύουσας  της Γερμανίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ο πατέρας Δαμασκηνός, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Χαλκίδας πατέρας Ιωάννης Κορέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας  κ. Βελισσαρίου  Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου και 24ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, κ. Μπλέτσας Χρήστος.

Μετά από σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν οι εκπρόσωποι του Σχολείου μας αλλά και των Τοπικών Αρχών δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές  από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Βελισσαρίου, τα οποία είναι ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  μπλουζάκια και καπέλα , ευγενική χορηγία του Δήμου Χαλκιδέων και του εργοστασίων ζυμαρικών Barilla.

Στη συνέχεια τα παιδιά της Δ’ και Ε’ τάξεων τραγούδησαν ένα όμορφο τραγούδι ενώ η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση γεύματος (ευγενική χορηγία των εταιριών «Αγγέλου», «Σταθμός», «Σκλαβενίτης»).

Η δράση γίνεται με τη στήριξη και τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις οικογένειες των μαθητών μας που ανέλαβαν την φιλοξενία των μαθητών από τη Γερμανία γιατί χωρίς αυτούς η ολοκλήρωση του προγράμματος θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Ευχόμαστε στα παιδιά και των δύο σχολείων να απολαύσουν τις ημέρες συνύπαρξης και να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους διευρύνουν τους ορίζοντες και θα χτίσουν φιλίες ζωής!



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου