Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2023-2024 κι αποχαιρετισμός της Στ΄

Το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου μας η γιορτή λήξης για το σχολικό έτος 2023-2024. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και τεράστιο Έλληνα Μίκυ Θεοδωράκη και τιμώμενα πρόσωπα της γιορτής ήταν οι μαθητές της Στ΄ που αποχαιρέτησαν το Δημοτικό Σχολείο έπειτα από 6 χρόνια.

Τα παιδιά της Στ΄ με μικρά θεατρικά δρώμενα και τραγούδια παρουσίασαν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και μας ταξίδεψαν στις σπουδαιότερες στιγμές της προσωπικής του ζωής που διαμόρφωσαν το πνεύμα του και αποτυπώθηκαν στο έργο του.

Τη γιορτή πλαισίωσαν με τραγούδια και χορευτικά δρώμενα όλες οι τάξεις του σχολείου μας.

Η Α΄ Δημοτικού παρουσίασε το τραγούδι «Το καραβάκι» και η Β΄ Δημοτικού το τραγούδι «Βάρκα στο γιαλό».  Η Γ΄ Δημοτικού τραγούδησε το τραγούδι «Απαγωγή» και η Δ΄ Δημοτικού το τραγούδι «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ», ενώ η Ε΄ Δημοτικού  χόρεψε την «Μπαλάντα του Αντρίκου».

Τα κορίτσια και τα αγόρια της Στ΄ μας τραγούδησαν τη «Μυρτιά» με χόρεψαν το «Απρίλη μου».

Την ευθύνη και την οργάνωση της γιορτής είχαν τα Στ΄1 και Στ΄2 τμήματα και οι δασκάλες τους κ. Χονδρού Χρυσούλα και κ. Μπλατσιώτη Αφένδρα.

Τα  παιδιά συνόδευσε με τη μουσική της η δασκάλα της Μουσικής του σχολείου μας,  κ. Κατσούλη Μαρία.

Τα τραγούδια των Γ΄ και Δ΄ τάξεων πλαισιώθηκαν από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου μας κ. Δρακονάκη Αντώνη και Μπλέτσα Παρασκευή, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους στη γιορτή μας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε βίντεο με τις δράσεις του 24ου Δ.Σ. Χαλκίδας κατά το τρέχον σχολικό έτος (για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώεδώ).

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στα παιδιά της Στ΄ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και τιμητικής ανθοδέσμης  στις δασκάλες των τμημάτων της Στ΄, στο πρόσωπο των οποίων τιμήθηκαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του 24ου Δ.Σ. Χαλκίδας που «συνόδευσαν στο ταξίδι τους»  όλα αυτά τα χρόνια τους μαθητές και τις μαθήτριες της.

Ο Διευθυντής, ο  Σύλλογος Διδασκόντων  και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 24ου  Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας εύχονται σε όλους  καλό καλοκαίρι!












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου