Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εκπαιδευτική εκδρομή των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας στη Βουλή των Ελλήνων.


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 επίσκεψη των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας στη Βουλή των ΕλλήνωνΟι μαθητές αρχικά επισκέφθηκαν το Ζάππειο Μέγαρο και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 
Είδαν και το άγημα της αλλαγής της φρουράς .
  Φτάνοντας στη Βουλή, μας υποδέχθηκε θερμά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υπουργός Τύπου και Βουλευτής του Νομού μας κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος και  μίλησε στους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.
Στην αντιφώνησή του ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Μητάκος Δημήτριος ,ο οποίος συμμετείχε στην επίσκεψη, ευχαρίστησε και τόνισε πως οι μαθητές θα φανούν αντάξιοι συνεχιστές των της άριστης παρουσίας των Ευβοέων στους αγώνες για την κατάκτηση της γνώσης.
Στη συνέχεια έγινε λεπτομερής ξενάγηση στους χώρους της βουλής. Τόσο η ιστορία του κτηρίου όσο και η ιστορία του Κοινοβουλευτισμού έγινε αντικείμενο μελέτης με ομολογουμένως εξαιρετικό τρόπο από την ξεναγό μας. 
Την ευχαριστούμε πολύ.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς η αίθουσα με τα ιστορικά κειμήλια από διάφορες εποχές του κοινοβουλευτισμού όπου παρουσιάστηκαν γνωστές και  άγνωστες πτυχές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας.
Το αποκορύφωμα ήταν η παρακολούθηση συνεδρίασης της ολομέλειας από τα θεωρεία της Βουλής και το καλωσόρισμα και χειροκρότημα του σχολείου μας από την πρόεδρο και τους Βουλευτές που παρίσταντο.
Κατά την αποχώρηση περπατήσαμε στον Εθνικό κήπο, την οδό Ηρώδου του Αττικού-όπου είδαμε το μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο- και καταλήξαμε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, απ’ όπου επιστρέψαμε στη Χαλκίδα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Υπουργό Τύπου κ..κ. Σίμο Κεδίκογλου για τη θερμή υποδοχή την οποία μας επεφύλαξε  και την εξαιρετική ξενάγηση που μας οργάνωσε. 

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου