Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα Τζιβάνη

 Mια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄,Β΄και Γ΄τάξεων του σχολείου μας την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο κτήμα Τζιβάνη στη Ριτσώνα Αυλίδος.
Ο κύριος και η κυρία Τζιβάνη υποδέχτηκαν το σχολείο μας στο μαγευτικό τοπίο του κτήματός τους και μας μίλησαν για τα προϊόντα της αμπέλου όπως: η μουσταλευριά, η θρεψίνη, το πετιμέζι, η σταφίδα, το μπαλσάμικο,   τα διάφορα είδη κρασιού καθώς και την συμβολή του καθενός από αυτά  στην υγεία μας.
Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ξεναγηθήκαν στις  τεράστιες δεξαμενές  του οινοποιείου και είδαν πώς γίνεται η εμφιάλωση. Επίσης επισκεφτήκαν τον πανέμορφο μουσειακό χώρο όπου βρίσκονται συλλογές εργαλείων και σπάνιων αντικειμένων απ’ όλο τον κόσμο.
Κατόπιν τα παιδιά οδηγήθηκαν στους αμπελώνες  όπου τρύγησαν σταφύλια και παρακολούθησαν την παραδοσιακή τεχνική  του  πατήματος των σταφυλιών για την παραλαβή του μούστου.
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θα μείνει στις καρδιές και στο μυαλό όλων!
1 σχόλιο:

 1. Αυτό το γνωρίζατε για την κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα;
  Από σύγχρονες κλινικές μελέτες που είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα, διεθνή, επιστημονικά περιοδικά, αποδεικνύεται ότι από την ένταξή της κορινθιακής σταφίδας στην καθημερινή διατροφή υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργείται «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται η «κακή» χοληστερίνη, παρατηρείται θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών και στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής δεν υπάρχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς!
  Μάθετε περισσότερα εδώ:
  https://greekraisins.wordpress.com/
  https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
  http://goo.gl/GdRG1R

  ΑπάντησηΔιαγραφή