Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΕΟ : Επιστολή 2 προς τους Γονείς και Κηδεμόνες 15-09-2020

 
Επιστολή προς τους Γονείς και Κηδεμόνες  2               Χαλκίδα 14-09-2020

 

Αγαπητοί γονείς

 

     Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς 2020-2021 γίνεται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και κατανοούμε πλήρως τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας. Σαν εκπαιδευτικοί θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, για να εξασφαλίσουμε στους μαθητές μας, ένα ασφαλές, ευχάριστο και παιδαγωγικά, δημιουργικό και καινοτόμο, περιβάλλον. Με συνεργασία θα διαχειριστούμε και θα αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις. Η πρώτη ημέρα έδειξε ότι και είμαστε έτοιμοι και έχουμε διάθεση συνεργασίας με ωριμότητα και σύνεση.

     Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όσον αφορά τη στελέχωση του σχολείου, τον εξοπλισμό του και την καθαριότητα.

1.      Από 15/09/2020 ξεκινάμε με πλήρη ανάπτυξη του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος από 7.00 π.μ έως 16.00 ( Πρωινή ζώνη-Πρωινός κύκλος- Ολοήμερο). Υπολείπεται η στελέχωση του Τμήματος Ένταξης και των τμημάτων ΖΕΠ Ι και ΖΕΠ ΙΙ , που σύμφωνα με ενημέρωση από την υπηρεσία μας θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

2.      Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων, αγοράστηκαν και εγκαταστάθηκαν τρεις (3) ακόμη βιντεοπροβολείς σε αντίστοιχες τάξεις. Βάφτηκαν τρεις (3) αίθουσες διδασκαλίας κι έγινα επεμβάσεις στον υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.

3.      Με την αλλαγή του νομικού πλαισίου πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών, η υπεύθυνη καθαριότητας του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, τοποθετήθηκε με πλήρες ωράριο και θα βρίσκεται καθημερινά στο σχολείο από τις 10.00 π.μ μέχρι τις 16.30. Θα εντατικοποιηθούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, με καθαρισμό όλων των επιφανειών              ( τουαλέτες, θρανία, καθίσματα, πληκτρολόγια κ.ά ) σε όλα τα διαλείμματα και μετά από κάθε χρήση.

4.      Θα υπάρχει κλειστό δρομολόγιο με συνοδό για τη μεταφορά των μαθητών των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων. Δικαιούχοι είναι οι μαθητές που διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη από 1.200 μέτρα από τη σχολική μονάδα (περιοχή Χαραυγής). Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν και θα υπογράψουν σχετική αίτηση-δήλωση συγκατάθεσης.

     Αγαπητοί γονείς, για μια ακόμη φορά Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία. Για μια ακόμη φορά βάζουμε τον πήχη ψηλά και είμαστε σίγουροι, ότι με ομαδικό πνεύμα θα τον ξεπεράσουμε, κόντρα στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής. Έχουμε υποχρέωση σαν γονείς και εκπαιδευτικοί, να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί για το καλό των παιδιών μας.

 

                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου