Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Γαλλικές και γερμανικές συνταγές από τη Στ΄

Στα πλαίσια της διαπολιτισμικής προσέγγισης της γερμανικής και γαλλικής γλώσσας γνωρίσαμε συνταγές από τις δύο χώρες.
 
Η Στ΄τάξη των Γαλλικών οι μικροί σεφ, αφού έμαθαν για την ιστορία και τον συμβολισμό της κρέπας, έφεραν υλικά και ακολουθώντας τη συνταγή γέμισαν κι απόλαυσαν ο καθένας τη δική του! Bon Appetit!
Η  ΣΤ’ τάξη των Γερμανικών φτιάξαμε και δοκιμάσαμε μια παραδοσιακή συνταγή από την Γερμανία: Τηγανίτες από πατάτα*.
Ευχαριστούμε την ΣΤ’ τάξη των Γαλλικών για τις κρέπες.
Guten Appetit! / Καλή όρεξη!





 

KARTOFFELPUFFER / TΗΓΑΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΤΆΤΑ
Wir brauchen / Χρειαζόμαστε
Zutaten / Υλικά
500g   Kartoffeln / Πατάτες
1-2     Eier / Αυγά
3 Suppenlöffel / κουταλιές της σούπας     Weizenmehl / Αλεύρι σίτου
          Salz / Aλάτι
          Muskatnuss / Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Kochutensilien / Σκεύη
2        μπολ
1        αντικολλητικό τηγάνι
 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
Στύβουμε το μείγμα και κρατάμε το υγρό σε ξεχωριστό σκεύος.
Τοποθετούμε σε άλλο σκεύος το αποστραγγισμένο μείγμα πατάτας προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Αναμιγνύουμε.
Προσθέτουμε από το ξεχωριστό σκεύος μόνο το άμυλο πατάτας που έχει καθίσει κάτω. Αναμιγνύουμε πάλι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι.
Σε μία κουτάλα της σούπας τοποθετούμε το μείγμα πατάτας και το τηγανίζουμε από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρεται σκέτο ή με πουρέ μήλου.
Guten Appetit! / Καλή όρεξη!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου